2014 m. kovo 27 d., ketvirtadienis

Vyno rūsys

Kalbant apie винном погребе, dažnai turi galvoje ne rūsyje, o kambarį namuose. Vynas mokymasis kambario nustoja būti privilegija, brangių restoranų, viešbučių, parduotuvių ir biurų vadovai, didelių įmonių, jų vis dažniau statomi į savo apartamentus ir šalyje namuose. Kiek pagerinti žmonių gerovės Rusijoje šie specialiai įrengtos patalpos gauna vis dažniau, nes jos buvimas liudija apie tam tikrą statusą šeimininką ir jo skonis geras.

Taigi, kam reikia tokio kambarys, ir kad ji yra. Žinoma, visų pirma meile заинтересуются знатоки kokybės vynų su surinkimo daugiau nei 500 butelių. Norėdami pasigaminti kambarį pagal individualizuoto užsakymą, "rakto", jums reikės kreiptis patarimo į specialistą ir, žinoma, tokios paslaugos обойдутся brangus. Pigiau du kartus surinkti винную kambarį iš eiliniam modulių, su šiuo priimti beveik kiekvienas.

Kambarys gali būti suvokiami ne tik kaip sandėliavimo lentynos, bet ir kaip дегустационный salė svečių priėmimo. Jei norite, be to, organizuoja сигарную arba сырную kambarį. Suprantama, buitinių oro kondicionieriumi čia ne обойдешься, reikėtų обзавестись климатической įdėdami ar įdiegti durys su vidine aušinimo sistema. Šie įrenginiai предохраняют nuo pelėsių ir pašalinių kvapų, kontroliuoja drėgmės rodiklis, kad vyno yra gyvybiškai svarbu.

Tačiau jei jūs taip pat причисляете save prie gerbėjų šio gėrimo, bet turite daugiau nei kuklus atsargos, tai jums tinka specialūs vynas mokymasis klimato spintos. Jie turi visas reikalingas savybes ir įvairus išvaizda: nuo mažų холодільнічков iki вместительного двухметрового spintos. Šie "погребки" galima įdiegti į мебельный ausines arba pasirinkti самодостаточную dalykas tinkamoje stiliaus. Yra galimybių, совмещенные su mini barai, - be abejo, patogi biuro.

Paprasčiausias prietaisai išlaiko pastovų монотемпературу - nuo 10 iki 14 gr. Labiau tinka multimedijos modelius su funkcija mokymo gėrimus prie stalo. Visi žino, kad skonis ir kvapas vyno atsiveria visiškai tik esant tam tikrai temperatūrai. Todėl šios saugyklos turi keletą daiktinių laikyti skirtingų rūšių vyno: 18o C - tinka padavimo выдержанных raudonų vynų, toliau - 14-16o - jauniems raudona ir rožinė vynų, 10-12o C - tauriųjų выдержанных baltųjų vynų, 8-10o C - jaunų baltųjų vynų, o 6-8o C - putojantys ir шампанских vynų.

Dabar pasukti sukurti sąlygas brendimo vyno saugojimo taisykles.

Su температурным atvirkščiai разобрались: нестабильные jauni vyno nori прохладу, o sandarus raudonai reikia keliais laipsniais aukščiau. Svarbiausia, neleidžia dvejonių: tokiu būdu подстегивается взросления vyno gali būti, kad greitai sugadinti. Toliau atkreipkite dėmesį į drėgnumas - ji turi būti per 70-80%. Kai mažesnės показателях kamščius сохнут, sprogo kalbėjimo pateikti keletą pasiūlymų, dėl ko vynas pernelyg контактирует su oru ir окисляется. Būtent todėl butelius priimta laikyti horizontalioje padėtyje: už nuolat омывается turinį. Esant dideliam drėgmės портятся etiketės ir плесневеют kamščius. O tai reiškia, kad vynas bus atiduoti затхлостью. Apskritai pašalinių kvapų, padarant nusikaltimą nepataisomą žalą, stenkitės laikyti šalia коллекционными бутылками квашеную капусту arba rūkytas окорок.

Taip pat venkite patekimo saulės šviesos: jis пагубно įtakos ir spalvos vynas, jo sodrumą. Šviesos geriausias artimosios ir рассеянный, automatiškai įsijungia atidarius duris, ir išsijungia-uždarius durys / dureles. Ir tai dar ne viskas! Vynas ne выносит jokios vibracijos ir drebulį, stiprus triukšmas. Tai reiškia, kad arti saugyklos turėtų būti строек, kur вбиваются poliai, kelių, takų su вереницами sunkvežimių, гудящіх nuotekų ir отопительных vamzdžių, geležinkelių. Net vibracijos įprasto šaldytuvo портят нежную субстанцию. Tik visiškas nejudrumas užtikrina harmoningą brandą brangių vynų ir išsaugoti savo geriausių savybių per visą laikotarpį saugojimo.

Be spintelės saugoti закупоренных butelius, egzistuoja vadinamasis разливные vynas mokymasis spintos. Paprastai капризность produkto neleidžia laikyti jo ilgai відкоркованим, o dėl neutrali vakuuminis aplinkoje viduje spintos net šampano burbuliukai liks sveikieji ir nietknięty.

Verta pastebėti, kad šie prietaisai yra skirti būtent vyno gėrimų. Tvirtas alkoholio apskritai laikyti ne verta: brendis, припасенный дедушкой, tikrai разочарует jums. Tik vynas sugeba gražiai ir kilniai стареть.

Jei norite sutaupyti šiek tiek laiko подаренный instancijos, palaikykite jį kambario temperatūroje griežtai vertikaliai. Puikiai, jei už užtvindytas su сургучом, - taip visiškai užblokuojama поступление deguonies. Недопитые gėrimai перелейте į kitą talpa su labai tvirtai притертой dangteliu ir ne откладывайте metu galutinis распитие. Net degtinė, kas yra saugoma ilgiau terminą, nurodytą ant etiketės, daug praranda.

Сумев organizuoti tokią vietą, jūs gausite galimybę investuoti į įsigijimo jaunų vynų ir palikti juos созревать į save. Vos po kelių metų jie vėl ir vėl auga kainos - nauda, mūsų nuomone, yra akivaizdus. Kalbėti apie удовольствии, turintis tokį išskirtinį kolekcija beprasmiška - tai reikia pajusti.

Irina Макаревич



© Straipsnis parašytas specialiai bendrovės ВИРА. Kai yra visiškai ar частичном naudoti medžiagų nuoroda www. eremont. lt обов'būtina

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą